Deltagande i INS

Huvudsyftet för Internordiska studentmötet är att låta idéer och tankar från olika länder och studentföringar flöda över riksgränserna. Som en motvikt till seminariet och grupparbeten ordnas det roliga fester och det finns bra med möjlighet för fri mingel. Det är önskvärt att de som anmäler sig till INS deltar i hela programmet. Officiellt inleds INS på fredag kl 12. Torsdagens kvällsmingel på SatO, samt fredagens förfest på DGO, är informella tillställningar som man kan delta i om man så önskar. Föreläsningarna är offentliga och fredagens och lördagens efterfest är även öppen för de nationsmedlemmar som inte deltar i själva INS. Ifall det blir platser över till sittningarna så öppnar vi en skild anmälan efter egentliga anmälningen.

Boende

De flesta av nationerna i Helsingfors har möjlighet att erbjuda boende åt sina vännationers representanter, så det lönar sig att i första hand vara i kontakt med dem. Ifall din organisation inte har en vänorganisation i Helsingfors eller de inte har möjlighet att erbjuda boende, så är förmånliga alternativ t.ex.

Omena Hotel Lönnrotsgatan
Omena Hotel Georgsgatan
Eurohostel Helsinki
CheapSleep Helsinki
Hostel Diana Park

Trafik

Nationerna vid Helsingfors universitet och Helsingfors universitets huvudbyggnad ligger alla i stadskärnan och det är lätt att röra sig till fots mellan dem. Ifall man önskar använda kollektivtransport så går det spårvagn, tunnelbana och bussar nära alla nationsutrymmen. Enkelbiljetter som är i kraft i en timme med alla färdmedel säljs i biljettautomater samt samtliga bussar och spårvagnar. Man kan även köpa dygnsbiljetter från automater, servicepunkter för Helsingforsregionens Trafik (HRT) samt från R-Kiosker. HRT:s reseplanerare är ett smidigt sätt att kolla rutter och tidtabeller.

Teknologföreningen är enda nationen som ligger utanför Helsingfors i Otnäs i Esbo. Till Otnäs kommer man lättast med bussar 102 och 103 som avgår från Kampens bussterminal. För att resa till Esbo krävs regionalbiljett. Till sillfrukosten på söndag ordnas dock gratis transport med buss från Hämäläis-Osakunta.

Från Helsingfors-Vanda flygplats kommer man lätt med tåg till Helsingfors centralstation.

Mat

I deltagaravgiften ingår fredagens lunch och middag, lördagens bal, söndagens sillfrukost samt kaffe. Frukost och lördagens lunch är på självbekostnad.

Pengar

På nationerna kan man inte betala med kort så se till att du har tillräckligt mycket kontanter med dig när du tar dig till festerna!

Klädsel

Mörk kostym eller udda kavaj

Används på fredagens middag. För män betyder det antingen ljus eller mörk kostym, även udda kavaj går bra. För kvinnornas del gäller cocktailklänning, kjol eller snygga byxor. Nations- och föreningsband kan även bäras.

Högtidsdräkt eller mörk kostym

Används på lördagens kvällsfest. Män klär sig i frack eller mörk kostym medan kvinnorna klär sig i balklänning. Med högtidsdräkt används nations- och föreningsband samt akademiska ordnar.