INSiin osallistuminen

INS-tapaamisen päätarkoitus on eri maista ja erilaisista järjestöistä tulevien opiskelijoiden välinen ajatusten vaihto ja yhteistyön kehittäminen yli valtioiden rajojen. Seminaarin ja ryhmätyöskentenlyn vastapainona on hauskoja juhlia ja mahdollisuus vapaaseen seurusteluun. On suotavaa, että INSiin tulijat osallistuvat ohjelman kaikkiin osuuksiin. Virallinen ohjelma alkaa perjantaina klo 12, mutta saapua voi jo torstai-iltana. Torstain illanvietto SatOlla ja perjantain etkot DGO:lla ovat vapaamuotoisia tilaisuuksia, joihin voi osallistua halutessaan. Luennolle on vapaa pääsy, ja pöytäjuhlien jatkot ovat avoimet myös niille osakuntien jäsenille, jotka eivät osallistu itse tapaamiseen. Jos pöytäjuhliin jää vapaita paikkoja, niihin avataan erillinen ilmoittautuminen varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen.

Majoitus

Monilla helsinkiläisillä osakunnilla on mahdollisuus majoittaa ystävyysjärjestöjensä jäseniä. Kannattaa siis ottaa ensimmäiseksi yhteyttä omaan ystävyysosakuntaan. Jos järjestölläsi ei ole Helsingissä ystävyysjärjestöä, tai majoittaminen ei ole mahdollista, edullisia majoitusvaihtoehtoja ovat esim.

Omena Hotelli Lönnrotinkatu
Omena Hotelli Yrjönkatu
Eurohostel Helsinki
CheapSleep Helsinki
Hostel Diana Park

Liikkuminen

Helsingin yliopiston osakunnat ja Helsingin yliopiston päärakennus sijaitsevat kaikki keskusta-alueella, ja niiden välillä on helppo suunnistaa kävellen. Jos haluaa käyttää julkista liikennettä, ratikalla, metrolla ja bussilla pääsee lähelle kaikkia osakuntataloja. Lippuautomaateista, ratikoista ja busseista voi ostaa kertalippuja, jotka ovat voimassa tunnin, tai voi sijoittaa vuorokausilippuun, joita saa automaateista, HSL:n myyntipisteistä ja R-kioskeista. HSL:n Reittioppaasta löydät kätevästi reitit ja aikataulut.

Teknologföreningen on ainoa osakunta, joka ei sijaitse Helsingissä, vaan naapurikaupungissa Espoon Otaniemessä. Otaniemeen pääsee helpoiten busseilla 102 ja 103, jotka lähtevät Kampin linja-autoterminaalista. Espooseen matkustettaessa tarvitaan seutulippu. Sunnuntain sillikselle on kuitenkin ilmainen yhteiskuljetus Hämäläis-Osakunnalta.

Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee helposti junalla Helsingin päärautatieasemalle.

Ruokailu

Osallistumismaksuun sisältyy perjantain lounas ja päivällinen, lauantain juhlaillallinen, sunnuntain silliaaminen sekä kahvit. Aamiaiset ja lauantain lounas ovat omakustanteisia.

Maksaminen

Osakunnilla ei voi maksaa kortilla, joten varaudu riittävällä määrällä käteistä, kun tulet juhlimaan!

Pukukoodit

Arki- tai tumma puku

Käytetään perjantain päivällisillä. Miehet pukeutuvat pukuun, joka voi olla väriltään vaalea tai tumma. Takki ja housut voivat olla myös eri väriset. Paidan ja solmion värin voi valita vapaasti. Naiset pukeutuvat cocktail-mekkoon, hameeseen tai siisteihin housuihin. Halutessaan voi käyttää osakunta- tai järjestönauhaa.

Juhla- tai tumma puku

Käytetään lauantain juhlaillallisilla. Miehet pukeutuvat frakkiin tai tummaan pukuun. Tumman puvun kanssa käytetään valkoista paitaa ja hillittyä solmiota. Naiset pukeutuvat pitkään ilta- tai juhlapukuun. Juhlapuvun kanssa käytetään osakunta- ja järjestönauhoja sekä akateemisia kunniamerkkejä.